Stormschade?

Onze vakmannen zijn actief door heel Nederland. Er is dus altijd iemand bij jou in de buurt!

Header-schuttingenbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Stormschade

Een schutting is een mooie manier om je tuin af te scheiden. Met een schutting creëer je privacy en veiligheid rondom je woning. Helaas vangt een schutting ook veel wind. Bij een flinke rukwind kan daardoor stormschade ontstaan. Heb je schade en vraag je je af wat te doen? Dan kan Schuttingenbedrijf je helpen.

Voorbeelden van stormschade aan je schutting

Stormschade komt in verschillende vormen voor. De meest bekende vormen zijn omgewaaide schuttingen en omgevallen bomen die je hekwerk hebben geraakt. Deze schade is zelf snel te constateren. Daarnaast is er schade die vaak niet direct zichtbaar is. Wanneer je schutting omhoog gehouden wordt door houten balken, is het mogelijk dat één of meerdere balken is ingescheurd. Je schutting komt scheef te hangen of breekt helemaal door bij een volgende rukwind.

Wat te doen bij stormschade

Vaak heb je bij stormschade haast om te starten met reparaties. Wees echter altijd voorzichtig wanneer je start met werkzaamheden. Het is mogelijk dat de verankering van de gehele schutting het heeft begeven. Een lange afscheiding is zwaar en kan bij het omvallen letsel veroorzaken, wanneer deze op je valt.

Voordat je start met reparaties is het ook van belang de schutting te inspecteren op gebreken en hier eventueel foto’s van te maken. Bij stormschade heb je soms namelijk recht op vergoeding vanuit je verzekering. Hierbij is bewijs noodzakelijk. Houd er ook rekening mee dat stormschade vaak een verhoogd eigen risico heeft. Dit kan oplopen tot 500 euro. Kosten onder dit bedrag zijn dan voor eigen rekening.
Begin je met reparaties, verstevig dan de schutting eerst op een eenvoudige manier. Dit is wellicht niet altijd mooi, maar het is het eerste redmiddel om meer schade te voorkomen. Ga daarna pas nadenken over een structurele oplossing. Hierbij helpt Schuttingenbedrijf je graag.

Wil je een inspectie of is er een reparatie vereist? Neem dan contact op via het contactformulier en ontvang vrijblijvend offertes van specialisten uit jouw regio.

Douglas schutting

1. Vraag een offerte aan
(simpel en vrijblijvend)

2. Ontvang aanbiedingen
(binnen 24 uur)

3. Kies de beste aanbieding
(vergelijken = 40% besparen)

4. Leun achterover
(wij klaren de klus)

Duurzame materialen

Echte vakmensen

Grootste netwerk

Voordelige prijzen

Hoogste kwaliteit

Natuurlijke schutting

Wil je graag een trendy tuinafscheiding die volkomen natuurlijk is en perfect aansluit bij je milieuvriendelijke tuin? Een...

Verder lezen »

Houten schutting

Kies voor een warme uitstraling met een schutting van hout. Elke houtsoort heeft een eigen karakter en is echte toevoe...

Verder lezen »

Betonnen schutting

Een betonschutting is net zo duurzaam als een gemetselde muur, maar goedkoper en simpeler te plaatsen. Dan is de keus sn... 

Verder lezen »

Overige materialen

Heb je al eens aan een schutting van aluminium gedacht? Of composiet? De mogelijkheden zijn tegenwoordig einde...

Verder lezen »

Ons succes in cijfers

Voordeliger dan de concurrentie
%
Duurzaam hout gebruikt
%
Gemiddelde beoordeling

Klik voor een vakman in jouw regio

Lang was ik op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor een schutting in mijn achtertuin. Uiteindelijk heb ik bij jullie offertes opgevraagd. Ik kreeg er drie en koos voor vervolgens de goedkoopste. Dat is heel erg goed uitgepakt. Prachtige, degelijke schutting voor een scherpe prijs!

- Owen Uphuis uit Drachten

Dat er zoveel mogelijk is op het gebied van schuttingen... Ik had geen idee! Bedankt voor het meedenken en de goede adviezen. En voor het plaatsen van mijn nieuwe schutting natuurlijk. Ben er heel erg blij mee. De tuin ziet er nu een stuk beter uit. Een dikke tien voor jullie!!!

- Jules Brands uit Brielle

Nadat ik belde duurde het eventjes voordat ik in contact kwam met een schuttingbedrijf bij mij uit de regio. Maar nu heb ik dan ook een geweldige schutting in mijn tuin! Ben super geholpen door een echte vakman met verstand van zaken. Ik raad jullie zeker aan bij mijn vrienden.

- Xander Kallen uit Beverwijk